Fysiotherapie

Beste zorgverzekering voor fysiotherapie in 2021

We zijn weer aan het einde van het jaar beland! Dit is hét moment om van zorgverzekering te wisselen of je huidige pakket aan te passen. We nemen je mee in de wereld van de zorgverzekeraar en laten graag zien waar je op moet letten.

Zorgverzekering

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Iedereen heeft daardoor een basisverzekering. In de basisverzekering voor volwassenen zit in principe geen fysiotherapie. Wanneer je ervoor kiest om naast je basisverzekering geen aanvullende verzekering af te sluiten, zul je dus zelf moeten betalen voor fysiotherapie. (Dit geldt ook voor de tandarts en alternatieve geneeswijze.) Wanneer je naar de fysiotherapeut of manueel therapeut wilt, zonder hiervoor zelf direct te betalen, zal je een aanvullende verzekering moeten toevoegen aan je basisverzekering. Dit kan bij de meeste verzekeraars vanaf 6 tot wel 36 behandelingen per jaar. Ook onbeperkt fysiotherapie is mogelijk met de juiste aanvullende verzekering. Voor kinderen onder de 18 jaar worden tot 18 behandelingen per jaar vergoedt. Voor een bezoek aan de fysiotherapeut heb je sinds 1 januari 2006 geen verwijzing meer nodig van je huisarts. Je kan dus zelf direct naar de fysiotherapeut gaan.

Vergoeding vanaf de 21ste behandeling

Een uitzondering hierop is de chronische indicatie. Hiermee krijg je fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling wel uit de basisverzekering vergoed krijgt. Een chronische indicatie krijg je doordat je een chronische ziekte hebt die op de Chronische aandoeningenlijst fysiotherapie 2021 staat of na een operatie. Denk aan een voorste kruisband reconstructie, meniscusoperatie of een hernia operatie. Wanneer je een chronische indicatie hebt betaald de zorgverzekering na de 20ste behandeling jouw behandelingen uit je basisverzekering. Staat er voor jou een operatie op de planning in 2021? Dan is het dus aan te raden om je voor de eerste 20 behandelingen aanvullend te verzekeren.

Vergoedingen fysiotherapie

Maar hoeveel behandelingen heb je nodig en welk pakket moet je kiezen? Elke zorgverzekering heeft andere pakketten, andere prijzen en andere voorwaarden. Zo kan je een lagere premie krijgen als je je eigen risico verhoogt (standaard is deze €385,-). Maar ook door een keus te maken in jouw keuzevrijheid, want hoe vrijer de keuze voor je fysiotherapeut of ziekenhuis, hoe hoger de premie. Dit betekent dat de verzekeraar een keuze maakt welke praktijk hoeveel geld krijgt. Dit kan voor jouw betekenen dat je in sommige praktijken een eigen bijdrage moet betalen. Gelukkig werkt Fitfactorij met alle zorgverzekeraars samen en zal je bij ons geen eigen bijdrage hoeven te betalen. Wil je in 2021 graag naar Fitfactorij voor fysiotherapie dan hoef je bij het kiezen van je zorgverzekering dus ook niet te kiezen voor extra keuzevrijheid. Bij ons worden, mits je een aanvullende verzekering hebt, alle verzekeringen vergoed. Heb je vragen of wil je een afspraak voor fysiotherapie of manuele therapie maken? Neem dan contact met ons op!

De beste zorgverzekering voor jou

Verwacht je geen gekke dingen in 2021 dan kan je met 12 behandelingen prima uit de voeten. Daarmee dek je de meeste behandeltrajecten. Van de ‘quick fix’ tot de sportrevalidatie met bijbehorende ‘return to sport’ trainingen. Heb je een operatie gepland staan in 2021? Zorg dan dat je minstens 20 behandelingen aan je aanvullende pakket toevoegt. Heb je al een aanvullend pakket? Bekijk dan goed of de polisvoorwaarden veranderen. Soms betaal je hetzelfde als afgelopen jaar maar krijg je 9 i.p.v. 12 behandelingen vergoedt. Het is financieel en qua vergoedingen zeer zeker de moeite waard dit elk jaar te vergelijken.

Onze tips voor 2021

Welke verzekering je precies moet kiezen hangt af van jouw wensen en plannen in 2021. We raden je aan je mogelijkheden goed te vergelijken op www.zorgverzekeringwijzer.nl, daar kun je verschillende verzekering met elkaar vergelijken. Bekijk hier de checklist voor tips bij het overstappen of aanpassen van je huidige polis.

Dus, bekijk en vergelijk! Doe dit voor 31 december 2020. Het kan je geld schelen in 2021.