Tarieven en vergoedingen fysiotherapie vanaf 1 januari 2024

Natuurlijk wil je weten of de fysiotherapie behandelingen vergoed worden als je lichamelijke klachten ervaart. Sportmedisch trainingscentrum FitFactorij in Amersfoort heeft met bijna alle verzekeraars een overeenkomst afgesloten. Als wij geen overeenkomst met je zorgverzekeraar hebben of je bent niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten voor je eigen rekening. Dit verschilt per verzekeraar. Wil je weten of je behandelingen fysiotherapie in Amersfoort vergoed worden? Raadpleeg dan je eigen verzekeraar of bekijk de zorgwijzer voor de vergoedingen fysiotherapie per zorgverzekeraar. Om verrassingen en misstanden te voorkomen raden we je aan om bij de verzekeraar te vragen voor hoeveel fysiotherapie behandelingen verzekerd bent.


Tarieven fysiotherapie

Als de fysiotherapeutische behandelingen niet of deels vergoed worden door je verzekeraar, is het goed om te weten wat de kosten zijn. Wat kost dry needling? En wat kost manuele therapie?

Hieronder vind je het overzicht van onze tarieven per 1 januari 2024:

Zitting fysiotherapie € 45,00
Zitting manuele therapie € 63,00
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek € 63,00
Lange zitting voor patiënten met complexe en/ of meervoudige zorgvragen € 75,00
Screening, intake en onderzoek € 63,00
Dry needling € 45,00
Rapportage ten behoeve van letselschade verzoeken € 82,50
Meer gecompliceerde tijdrovende rapporten € 82,50
Telefonische zitting (15 minuten) € 31,50
Toeslag op tarief buiten reguliere werktijden € 25,00
Toeslag aan huis behandeling € 20,00
Eenvoudige korte rapporten € 35,00
Personal training (per uur) € 82,50

 

Let op: Afspraken die later dan 24 uur van tevoren zijn geannuleerd of afspraken die zonder bericht niet worden nagekomen worden voor 100% in rekening gebracht.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

In een aantal gevallen wordt fysiotherapie vergoed vanuit je basisverzekering. Dit geldt voor kinderen onder de 18 jaar óf wanneer er sprake is van een chronische indicatie voor fysiotherapie. Om voor chronische vergoeding in aanmerking te komen dienen je klachten aan een aantal voorwaarden, welke door de zorgverzekeraar vastgesteld zijn, te voldoen om ook als zodanig te worden erkend.
Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt als basisregel dat de eerste 18 behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering. Mochten er meer behandelingen nodig zijn, dan worden deze in principe niet door de basisverzekering worden gedekt. De vervolg behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Vergoeding vanuit aanvullende verzekering

In de meeste gevallen worden maneule therapie en fysiotherapeutische behandelingen alleen vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Wij raden je aan om na te gaan hoe dit bij de zorgverzekering die je hebt afgesloten geregeld is. Wij adviseren iedereen een aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen voor fysiotherapie zijn opgenomen. Voor actuele informatie kan je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar.

VRAGEN OVER TARIEVEN OF VERGOEDINGEN? Neem contact met ons op.