Fysiotherapie in Amersfoort

Voor reguliere en gespecialiseerde fysiotherapie kan je terecht bij Fitfactorij. Fysiotherapie is geschikt voor iedereen die klachten heeft aan het houdings- en bewegingsapparaat (botten, spieren, gewrichten en zenuwen). Fysiotherapie kan ook helpen bij personen met diabetes, longklachten, hartklachten en obesitas. Klachten waarmee je naar een fysiotherapeut kunt gaan zijn bijvoorbeeld sportblessures, klachten opgedaan tijdens je werk of door het maken van een verkeerde beweging. Maar ook met klachten door een ongeval, een ziekte of simpelweg door het ouder worden van het lichaam kan je bij de fysiotherapeut terecht. Ook herstel na Covid-19 kan behandeld worden door een fysiotherapeut. Voor fysiotherapie in Amerfoort ben je bij Fitfactorij aan het juiste adres.

Fysiotherapie

Bewegen lijkt vanzelfsprekend, maar wanneer je lichaam niet meewerkt of wanneer je ergens last van krijgt, merk je dat dit niet altijd het geval is. Met behulp van fysiotherapeutische interventies helpen onze fysiotherapeuten je bewegelijkheid te verbeteren en/of je pijn te verminderen. Bij de fysiotherapeut kan je niet alleen terecht voor de behandeling van bestaande klachten, maar ook om preventief (ergere) klachten te voorkomen. De fysiotherapeut zal, afhankelijk van je klachten, bij de behandeling gebruik maken van verschillende vormen van fysiotherapie zoals bijvoorbeeld dry-needling, oefentherapie of mobilisaties. Onze fysiotherapeuten helpen je graag bij het verminderen van klachten, zodat je weer optimaal kan functioneren zonder pijn. (Bron: KNGF)

Binnen Fitfactorij heeft iedere fysiotherapeut zijn eigen specialisatie. We maken gebruik van verschillende behandelvormen die jou helpen om zo snel mogelijk zonder klachten te kunnen functioneren. Onze specialisaties zijn onder andere sportfysiotherapie, dry needling en manuele therapie.

Fysiotherapie in Amersfoort

Wil je weten wat Fitfactorij voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met onze therapeuten. Onze specialisten staan klaar om je te helpen.

Directe toegankelijkheid fysiotherapie in Amersfoort

Om naar de fysiotherapeut in Amersfoort te gaan heb je geen verwijzing van je huisarts of orthopeed nodig. Het voordeel van direct toegankelijkheid voor fysiotherapie is dat je direct terecht kan bij een van onze fysiotherapeuten. Zij starten je eerste afspraak met een screening en onderzoek en beginnen daarna met de behandeling. Tijdens de screening wordt er gekeken of je bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Indien dit niet het geval is, word je doorverwezen naar een andere specialist of naar de huisarts.

Kortom: aarzel niet om een afspraak te maken wanneer je last hebt van lichamelijke klachten. Hoe eerder je een afspraak maakt, hoe beter de klacht voorkomen en/of genezen kan worden.

Vergoedingen fysiotherapie

Fysiotherapie wordt veelal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Om fysiotherapeutische zorg vergoed te krijgen dien je een aanvullende verzekering te hebben. Echter zijn er wel een aantal uitzonderingen. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering bij:
– revalidatie na bepaalde operaties of behandelingen;
– chronische aandoeningen die op de lijst chronische aandoeningen staan;
– als je jonger bent dan 18 jaar. Je hebt recht op vergoeding voor negen behandelingen. In overleg met je zorgverzekeraar kan je nog negen extra behandelingen vergoed krijgen.

Eigen risico

Indien je een chronische aandoening hebt worden de fysiotherapeutische behandelingen in veel gevallen vanaf de 21ste behandeling vergoed uit de basisverzekering. Dit betekent dat je de eerste 20 behandelingen zelf moet betalen. Maar je kan hiervoor ook gebruik maken van je aanvullende verzekering.

Voor zorg vanuit de basisverzekering geldt een eigen risico. Deze eigen risico geldt bij fysiotherapeutische zorg vanaf de 21ste behandeling. het eigen risico dien je per kalenderjaar te betalen, terwijl je de eerste 20 behandelingen bij een chronische indicatie vaak maar één keer zelf hoeft te betalen.

Let op: wij kunnen geen rechten ontlenen aan bovenstaande tekst. Heb je vragen over de basis- of aanvullende zorgverzekering of wil je zien hoeveel behandelingen fysiotherapie jij vergoed krijgt? Bekijk de Independer website vergoedingen fysiotherapie.

Fysiotherapie in de avond

Onze fysiotherapeuten zijn flexibel en we zijn elke dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aanwezig om de beste zorg aan te bieden. Mocht je een druk beroep hebben en overdag geen tijd vrij kunnen maken voor de fysiotherapeut, of wil je graag in de avond naar de fysio, hiervoor kan je bij ons een afspraak inplannen. Op maandag, dinsdag en donderdag zijn we geopend tot 21:00 en op woensdag tot 202:00. Komen de avonduren voor jou het beste uit? Maak een afspraak of vraag naar de mogelijkheden.koninklijk Nederlands genootschap voor fysiotherapie