Mulligan therapie in Amersfoort

Mulligan therapie is een concept om pijn in een gewricht binnen één behandeling te verhelpen of aanzienlijk te verminderen. De behandeling is tevens pijnvrij en je mag daarna gelijk alles doen, graag zelfs! Het is een alternatief op manuele therapie, maar zonder het bekende ‘kraken’. Dus bij uitstek geschikt voor mensen die niet van manuele therapie houden of moeite hebben met zich overgeven aan de behandeling van de manueel therapeut.

Tijdens het onderzoek kunnen we erachter komen dat er een gewricht niet beweegt zoals het zou moeten. De bewegingsuitslag is verminderd of er is pijn. Het kan zijn dat door een val, verzwikking of stoten de botten van een gewricht ten opzichte van elkaar anders bewegen dan daarvoor. Waardoor ze pijn creëren of in stand houden. Tijdens het doen van de probleembeweging drukken wij op gewricht naar bepaalde richtingen, wat direct pijnverlichting moet geven. Is dat niet zo, dan passen we de richting aan. Ieder mens is per slot van rekening net wat anders gebouwd. We gebruiken hierbij onze handen of een stevige riem bij de grotere gewrichten. (foto toevoegen van een heupmobilisatie met een riem)

Mulligan therapie is bedacht door een fysiotherapeut in Nieuw Zeeland Brian Mulligan. Hij combineerde een actieve behandelvorm met een passieve en kwam tot bijzonder goede resultaten. Hoewel de therapie begon als een behandelvorm voor de rug zijn later de MWM’s (Mobilisations with movement) voor de armen en benen toegevoegd. Inmiddels zijn er meerdere wetenschappelijk effectstudies gedaan en kunnen we stellen dat het Mulligan therapie concept beter werkt dan niks doen of behandelvormen als ultrageluid.

Deze behandelvorm is onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling, dus wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Mocht je klachten hebben en ben benieuwd of deze therapievorm wat voor jou is? Maak dan een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.

Mulligan therapie in Amersfoort

Wil je weten wat Fitfactorij voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met onze therapeuten. Onze specialisten staan klaar om je te helpen.mulligan manual therapy concept