Sportfysiotherapie in Amersfoort

Sporten is goed voor je gezondheid en helpt om gezond oud te worden. Iedereen is een sporter, ongeacht je leeftijd. Voor vele van ons maakt sporten een belangrijk deel uit van ons leven, het zorgt ervoor dat je fit blijft en beter in je vel zit. Heb je een blessure opgelopen tijdens het sporten en wil je een afspraak maken voor sportfysiotherapie in Amersfoort? Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten helpen je graag om pijnvrij je sport te beoefenen of weer op wedstrijdniveau te komen.

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een 3-jarige masteropleiding na de bachelor fysiotherapie. Tijdens deze opleiding is ons geleerd om het hele lichaam in combinatie met jouw klacht én jouw sport in ogenschouw te nemen. We kijken daarmee verder dan alleen de klacht. Onze gespecialiseerde sportfysiotherapeuten kunnen elke sport analyseren en bepalen welke training voor jou het meest geschikt is. Om zo op je oude niveau of beter terug te komen.

FitFactorij is gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures en blessurepreventie voor zowel de recreatieve sporter als de topsport. Onze experts helpen je graag met jouw sportgerelateerde klachten, zodat je zo snel mogelijk je sport weer pijnvrij kan beoefenen. Zo kom je fitter en sterker uit je blessure en helpen wij je bij het behalen van je sportieve doelen. Alle sportfysiotherapeuten zijn ingeschreven bij het NVFS (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapeuten in de Sportgezondheidszorg).

Sportspecifieke revalidatie

Sportfysiotherapie is er voor iedereen, voor de beginnende tot de ervaren (top)sporter. Wij bieden jou in beide gevallen een sportspecifieke blessurebehandeling aan. Wij kijken naar jouw beweegproble(e)m(en) en doelen. Elke sport en elke sporter heeft zijn of haar eigen aandachtsgebied en voorkeuren, daarom heeft iedereen een eigen aanpak nodig. Wij kijken samen met jou naar de sport die je beoefent en hoe we het beste jouw blessure kunnen behandelen. Hiervoor beginnen we met een intake en onderzoek tijdens een eerste consult en soms is het nodig om je sportspecifieke bewegingen middels een video te analyseren. Op basis daarvan stellen wij een behandelplan op om je zo snel mogelijk van de blessure af te helpen. Bij FitFactorij maken we gebruik van veel verschillende behandelmethodes, onder andere manuele therapiedry needling of medical taping. 

Naast een compleet uitgeruste trainingsruimte met een chillhoek, tafelvoetbaltafel en Xbox, zorgen wij altijd voor de juiste begeleiding en ontspanning. Tijdens de revalidatie geven wij iedereen één-op-één begeleiding. Maar ook als je zelfstandig je programma afrond zijn er altijd fysiotherapeuten aanwezig die een oogje in het zeil houden en je vragen beantwoorden. Aan het einde van de revalidatie kunnen wij ook op jouw sportlocatie komen, om je daar zo sportspecifiek mogelijk te trainen en voor te bereiden op jouw ‘return to sport’. Zo proberen we altijd de perfecte omstandigheden te creëren zodat je snel weer op (wedstrijd)niveau komt. Alles wordt zorgvuldig afgestemd op jou en je sport. Om zo blessurevrij te sporten en nog betere sportprestaties te kunnen leveren.

Blessure preventie

Ben je niet geblesseerd of ben je net van je blessure af? Als sporter wil je natuurlijk betere sportprestaties leveren en minder kwetsbaar zijn voor blessures. Wij kijken graag met jou naar jouw behoeftes en hoe wij jou daar in kunnen ondersteunen. Iedere tak van sport en iedere sporter heeft zo zijn eigen aanpak nodig. Onze sportfysiotherapeuten zijn bij uitstek geschikt om jou hierin te ondersteunen. FitFactorij werkt onder andere samen met RC Eemland om hun topsporters niet alleen tijdens het seizoen, maar ook daarbuiten, fit te houden.

Voor wie is sportfysiotherapie?

Alle sporters:

  • met spier- en/of gewrichtsklachten;
  • die moeten revalideren na een operatie;
  • die sterker en fitter willen worden;
  • die een betere sportprestatie willen leveren.

 

Kortom: Woon je in Amersfoort, of de regio Amersfoort, en wil je fitter en sterker worden, beter presteren of simpelweg van je pijn af? Maak dan een afspraak met één van onze sportfysiotherapeuten. 

Vergoedingen sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is onderdeel van de reguliere fysiotherapie en wordt vergoed uit het aanvullende pakket van je zorgvezekering. Dus zorg dat je een aanvullende pakket mét fysiotherapie afsluit! Ja kan dan zonder verwijzing bij ons terecht, via het zogenaamde DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie). Na een operatie (bv. reconstructie voorste kruisband of na een operatie i.v.m. een botbreuk) krijg je meestal een verwijzing van de behandelend arts en kan je tot een jaar fysiotherapie krijgen om te werken aan je herstel. Meer informatie vindt je op de website van mijnfysiotherapeut of neem contact met ons op.


 

 


Nederlandse vereniging voor fysiotherapie in de sportgezondheid