Knieklachten

Als we aanĀ kniepijnĀ denken dan beelden we ons vaak de knieklachtenĀ in die acuut ontstaat tijdens het sporten. Door een verkeerde, plotselinge beweging kan er letsel ontstaan van deĀ kniebandenĀ (binnenband, buitenband, voorste kruisband, achterste kruisband)Ā ofĀ meniscus.Ā Gelukkig komen deze klachten niet vaak voor en zien we dat de meeste klachten langzaam en geleidelijk ontstaan. Dit kan komen doorĀ overbelastingĀ ofĀ verkeerd gebruikĀ tijdens het sporten of in het dagelijks leven.

Ook het ā€˜ouderā€™Ā wordenĀ kan zorgen voor klachten in de knie (lees artrose, slijtage). De knie wordt dan vaak stijf en pijnlijk en je ervaart problemen met bijvoorbeeld opstaan en lopen.

Zoals je leest zijnĀ knieklachtenĀ divers. Er kunnen verschillende symptomen aanwezig zijn met allen een ander plan van aanpak. Voelt de knie stijf? Dan kan het zinvol zijn het gewricht te mobiliseren. Voelt het gewricht instabiel? Dan gaan we aan de slag met het verbeteren van de stabiliteit. Mis je krachtā€¦? Dan gaan we aan de slag met het sterker worden van de spieren rondom de knie. Maak nu direct een afspraak en ervaar het zelf!

Je kan ook bij ons revalideren na eenĀ knieoperatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eenĀ kijkoperatie,Ā kruisbandreconstructieĀ of na het plaatsen van een totale knieprothese.Ā