ONLINE FYSIOTHERAPIE AMERSFOORT

Zoek je op dit moment een fysiotherapeut die jou kan helpen je lichamelijke klachten te verhelpen? Maak dan gebruik van onze Online fysiotherapie en krijg snel professioneel advies.  Vul de fysio check in of stuur een van onze fysiotherapeuten een email of whatsapp bericht. Zij zullen dan contact met je op om een tijd af te spreken voor een online consult. Middels een beveiligde live verbinding bespreken we tijdens dit E-consult jouw klachten en bepalen wij hoe wij jou hiervan af kunnen helpen. Hierbij maken we gebruik van PhysiTrack. We dragen je oplossingen aan die je klachten kunnen verlichten en we maken eventueel een trainingsschema voor je waar jij de komende dagen mee aan de slag kunt. De oefeningen kunnen we samen tijdens een live verbinding doornemen.

Als fysiotherapeuten zijn wij gewend om altijd dicht bij onze cliënten te kunnen zijn wanneer wij onze anamnese, onderzoek en behandelprogramma met je doornemen. Door het COVID-19 virus is dat momenteel helaas niet mogelijk en niet toegestaan. De klachten die wij dagelijks in de praktijk zien en behandelen blijven natuurlijk gewoon bestaan. Door middel van Online fysiotherapie kunnen en mogen wij cliënten begeleiden en helpen op afstand. Het online consult is hier perfect geschikt voor. Online fysiotherapie in Amersfoort en omstreken wordt op dezelfde manier gedeclareerd als “normale” fysiotherapie. Wanneer je aanvullend verzekerd bent dan worden deze sinds 01/03/2020 vergoed door de zorgverzekering.

Online fysiotherapie

Een online consult is een digitaal medisch consult. Dit doen we via een veilige videoverbinding naar jouw telefoon, tablet of computer. Op deze manier kunnen wij jou zien, kun je plekken aanwijzen, kun jij bewegingen voordoen, kunnen wij je vragen testen te doen. Zo is het mogelijk om samen tot een gerichte diagnose te komen. Vervolgens kunnen wij ook direct samen een behandelplan maken en deze bespreken. Eigenlijk precies hetzelfde als bij een ‘normale’ fysiotherapiebehandeling, maar dan zonder fysiek contact.

Werkwijze online consult

Na het invullen van onze online fysio check kunnen wij inschatten of wij jou bij de klachten die jij ervaart kunnen helpen met een digitaal medisch consult. We kunnen je ook doorsturen naar een medisch specialist en online helpen bij uw lichamelijke klachten. Wij zullen aan de hand van de gegevens die je hebt ingevuld in de fysio check dus bij je terugkomen met een eerste advies. Wanneer wij denken dat we je op afstand kunnen helpen om je klachten te verhelpen of een revalidatie voort te zetten, zullen we een dag en tijd afspreken voor een online consult. Tijdens een E-consult komen we tot een diagnose en vertellen we wat jij kunt doen om je klachten te verhelpen / verminderen. Eventueel nemen we een aantal oefeningen met je door. Door het consult op te nemen kun je deze later nog eens terug zien. Ook is het mogelijke dat wij jou nog een mail sturen met de oefeningen. Onze fysiotherapeuten helpen je graag bij online fysiotherapie in Amersfoort en omstreken!

Stappenplan online fysiotherapie in Amersfoort

  • Je vult de online fysio check vooraf in. Of stuur een mail /app waarin je aangeeft dat je afspraak wilt maken.
  • We nemen contact met je op om een dag en tijd af te spreken voor het E-consult.
  • Je download op computer, telefoon of tablet de “Zoom”-app. We sturen je daarover meer informatie via de mail.
  • Op de afgesproken dag en tijd zal je een link ontvangen op je mailadres.
  • Met deze link log je direct in op het E-consult via Zoom.
  • Het E-consult vindt plaats en verdere afspraken en behandelplannen worden afgestemd op jou.
  • Mocht het straks weer mogelijk zijn je te ontvangen bij Fitfactorij, zullen we de afspraken wanneer dit nodig is, hier voortzetten. Maar tot die tijd kunnen wij je goed helpen middels E-consulting. Dus schroom je niet om de online check in te vullen en blijf niet met je klachten lopen. We kunnen altijd helpen!

 

De Truecoach app

Via de Truecoach -app kunnen wij voor onze fysiotherapeutische cliënten een volledige behandelplan opstellen en invoeren. Zij kunnen vervolgens per dag zien wat zij moeten doen aan oefeningen, mobilisaties, stretches o.i.d. om aan hun klacht te werken. Cliënten kunnen hun resultaten, beperking of vragen meteen invoeren. Op deze manier kan de fysiotherapeut direct zien waar men tegenaan loopt en er een oplossing of vervanging aan toevoegen. Het is zelfs mogelijk foto’s en filmpjes toe te voegen waardoor bewegingen en uitvoeringen meteen gecontroleerd kunnen worden door jou fysiotherapeut. De afspraken voor de volgende consult worden hierin ook gepland, zodat je nooit je afspraak kunt vergeten.