Fysiotherapie

Beste zorgverzekering fysiotherapie 2022

Welke zorgverzekering biedt de beste dekking voor fysiotherapie in 2022?

We zijn weer aan het einde van het jaar beland! Dit is hét moment om van zorgverzekering te wisselen of je huidige pakket aan te passen. We nemen je mee in wereld van de zorgverzekeraars en laten zien waar je op moet letten. Bekijk hier welke zorgverzekeraar onze voorkeur heeft en welke zorgverzekeraar het voordeligst voor jou is. Let op: jouw keuze kan je een hoop geld schelen voor 2022!

 

Basis zorgverzekering

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Dus iedereen heeft een basisverzekering. In de basisverzekering zit in principe geen fysiotherapie. Pas als je een chronische indicatie hebt betalen ze na de 20ste behandeling jouw behandelingen uit je basisverzekering. Zoals na een voorste kruisband reconstructie, hernia- of meniscusoperatie. Voor kinderen onder de 18 jaar worden tot 18 behandelingen per jaar vergoedt. Fysiotherapie moet je dus met een aanvullend pakket toevoegen. 

 

Aanvullende zorgverzekering

Maar hoeveel behandelingen heb je nodig en welk pakket moet je kiezen? Elke zorgverzekering heeft andere pakketten, andere prijzen en andere voorwaarden. Zo kun je een goedkopere premie krijgen als je jouw eigen risico verhoogt (standaard is 385,-). Maar ook door een keuze te maken in jouw keuzevrijheid, want hoe vrijer je keuze hoe hoger de premie. Dit betekent dat de verzekeraar een keuze maakt welke praktijk hoeveel geld krijgt. Dit kan voor jouw betekenen dat je in sommige praktijk een eigen bijdrage moet betalen. Gelukkig werkt FitFactorij met alle zorgverzekeraars en zal je bij ons geen eigen bijdrage hoeven te betalen. 

Verwacht je geen gekke dingen in 2022 dan kan je met +/- 12 behandelingen prima uit de voeten. Daarmee dek je de meeste behandeltrajecten. Van de ‘quick fix’ tot de sportrevalidatie met bijbehorende ‘return to sport’ trainingen. Heb je een operatie gepland in 2022? Zorg dat je minstens 20 behandelingen in je aanvullende pakket toevoegt. Heb je al een aanvullend pakket? Bekijk dan goed of de polisvoorwaarden veranderen in 2022. Soms betaal je hetzelfde maar krijg je 9 i.p.v. 12 behandelingen vergoedt.

 

Wat is de beste keuze?

Maar welke zorgverzekering moet je kiezen? Het KNGF maakt elk jaar een overzicht van de meest gunstige zorgverzekeringen. Alle verzekeringen in dit overzicht stellen geen gezondheidsvragen bij aanmelding en er wordt niet aan medische selectie gedaan. Dus je wordt niet geweigerd omdat je een bepaalde medische voorgeschiedenis hebt. Daarnaast mag je zelf kiezen naar welke fysiotherapeut je kan gaan. De lijst staat onder dit artikel.

 

Draag jij ons als fysiotherapeuten een warm hart toe? Kijk dan eens naar zorgverzekeraar DSW. Zij volgen de fysiotherapeuten als het gaat om b.v. administratieplichten. Ze stellen dus geen aparte eisen bovenop wat onze vakbond adviseert. Dat is heel fijn, want dan hebben we meer tijd voor jullie! Bovendien zijn ze één van de goedkoopste verzekeringen met een heel voordelig aanvullend studentenpakket van 12 behandelingen voor maar 15,75 euro.

 

Heb je vragen over het aantal behandeling die je vergoed krijgt? Vraag het na bij je zorgverzekering.

 

Dus, bekijk en vergelijk! Doe dit voor 31 december 2021. Het kan je geld schelen in 2022.

Aantal behandelingen vergoed Zorgverzekering Premie incl. aanvullend pakket
>30 Stad Holland 191,75
20-30 DSW 168,0
Stad Holland 175,50
A.S.R. 198,40
10-20 ONVZ 155,10
PNO zorg 155,10
VVAA 147,26
A.S.R. 182,40
DSW 151,-