Elleboogklachten
Elleboogklachten kunnen divers zijn. De meest voorkomende klachten aan de elleboog zijn een tenniselleboog en een golferselleboog. Klachten aan de buitenzijde van de elleboog kunnen vaak duiden op een tennisellboog, terwijl bij klachten aan de binnenkant van de elleboog vaak gedacht wordt aan een golferselleboog. Klachten kunnen ook lijken op een tennis of golferselleboog maar eigenlijk een andere oorzaak hebben. Zo kunnen klachten vanuit de nek of bovenrug en ook de pols en hand een belangrijke schakel zijn bij het ontstaan en in stand houden van elleboogklachten. Dit betekent niet altijd dat er ook nek- of polsklachten aanwezig moeten zijn.
Ook kunnen klachten in de elleboog aanwezig zijn als gevolg van artrose. Dit wordt ook wel slijtage genoemd. Hierdoor kan de elleboog stijf en pijnlijk aanvoelen kunnen er problemen zijn tijdens het opstarten van bewegingen. Door artrose kan er ook een artritis (gewrichtsontsteking) optreden waardoor de elleboog erg pijnlijk en gezwollen kan zijn.
Klachten in de elleboog die zijn ontstaan na een val kunnen duiden op een posterior laterale of mediale elleboog instabiliteit. Ook kan er dan sprake zijn van een fractuur. Deze klachten zijn belangrijk om op tijd de diagnosticeren zodat hier het juiste beleid op kan worden aangepast.
Na een breuk, kneuzing of operatie kan de elleboog in het gips worden gezet en kan de elleboog hierdoor erg verstijven. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het achterhalen van de oorzaak en het behandelen van elleboogklachten.