Enkel- en voetklachten
Enkelklachten en klachten aan de voet kunnen een vervelende impact hebben op het dagelijks leven, werk of sporten. Deze klachten kunnen verschillende oorzaken hebben en wij helpen je graag om van je enkelklachten af te komen. Je leest hier meer over de meest voorkomende enkel- en voetklachten.
Verzwikte enkel
Als je door je enkel gaat is er een grote kans dat die meteen dik en stijf wordt. Er is dan sprake van een acuut enkelletsel en wordt ook wel een verzwikte enkel, gekneusde enkel of enkel distorsie genoemd. Dit kan erg vervelend zijn en je belemmeren tijden het lopen. Het kan zijn dat je enkelbanden opgerekt of gescheurd zijn, maar ook dat er sprake is van een botbreuk. Na een enkeltrauma is het verstandig om direct contact op te nemen met de fysiotherapeut. De fysiotherapeut helpt je met het in kaart brengen van de klachten en te revalideren. Onze therapeuten doen er alles aan om je zo snel mogelijk op de been te krijgen.
Enkel instabiliteit
Ben je hersteld van een vorig enkelletsel, maar voelt je enkel instabiel en ga je vaker door je enkel? Dan is er waarschijnlijk sprake vanĀ functionele enkel instabiliteit.Ā Met oefeningen en sportspecifieke functionele therapie helpen we je op weg om weer het volledige vertrouwen in je enkel terug te krijgen.
Gebroken enkel
Enkelklachten na eenĀ breukĀ kunnen je belemmeren in het dagelijks leven of sport. Het kan zijn dat je enkel door de immobilisatie erg stijf is geworden. Het mobiliseren en het uitvoeren van oefeningen kan dan uitkomst bieden.
Hielspoor
Klachten die zich onder de hak bevinden kunnen duiden opĀ hielspoorĀ ofwelĀ facitis plantaris.Ā Het kan dan soms pijnlijk zijn om op blote voeten of op slippers te lopen en het opstarten gaat dan vaak lastig.Ā Manuele therapieĀ van de voetgewrichtjes,Ā dry-needlingĀ van de onderbeenspieren en/of oefentherapie kan helpen.
Aspecifieke klachten
Aspecifieke klachtenvan de enkel of voet zijn klachten waarbij er geen directe diagnose kan worden gesteld. Dat betekent niet dat er niets aan de hand is. Zo kan het zijn dat de voetwortelbeentje of middenvoetbeentjes niet optimaal functioneren.Ā Manuele therapieĀ kan ervoor zorgen dat jij binnen de kortste keren weer loopt als een kievit.