Fysiotherapie

Trainingen tijdens het coronavirus wat moet je weten?

Update: 27 maart 2020

Fitfactorij strijd mee om de uitbreiding van het coronavirus terug te dringen. Wij volgen hierin de richtlijnen van de het RIVM en de brancheorganisatie, het KNGF. Het advies van het KNGF na overleg met het Ministerie van VWS is dat bezoek aan de fysiotherapeut alleen door kan gaan als dit strikt noodzakelijk is en op verwijzing van een arts. Met ingang van 23 maart is het uitgangspunt dat de behandeling van alle patiĆ«nten bij alle fysiotherapeuten in principe digitaal plaatsvindt. Dit uitgangspunt geldt voor patiĆ«nten die al in behandeling zijn en voor nieuwe patiĆ«nten. De reden hiervan is dat er aanwijzingen zijn dat mensen ook besmettelijk kunnen zijn zonder dat zij enig symptoom van Corona vertonen (stille transmissie). Duidelijk is ook dat het virus enige tijd kan overleven buiten het menselijk lichaam. Op gladde oppervlakken langer dan op ruwe oppervlakken. De precieze overlevingsduur van het COVID-19 virus buiten het lichaam is nog niet bekend. De schattingen variĆ«ren van enkele tot een groot aantal uren. Er kunnen zich situaties voordoen waarin ondanks bovenstaande risicoā€™s bij hoge uitzondering face-to-face behandeling noodzakelijk is. Bron: KNGF.nl

Gym gesloten tot 6/4
Door de overheid is een verplichte sluiting besloten op sportscholen. Wij zijn geen gym met grote groepen en hanteren alle hygiĆ«nische voorzorgsmaatregelen, maar hierin moeten ook wij onze verantwoording nemen. Dit betekent dat wij alle groepslessen t/m 6 april helaas moeten afzeggen. We zullen gaan zorgen voor online trainingsprogrammaā€™s zodat je zelf je fitheid kan bijhouden en na afloop zullen we samen kijken naar een passende compensatie voor de gemiste sportmomenten.Bewegen en sporten blijft belangrijk. Allereerst om fysiek en mentaal gezond te blijven, maar ook om ons immuunsysteem zo sterk mogelijk en weerbaar te maken en houden. Daarom moeten we de komende tijd creatief zijn en is het idee om ipv van de live trainingen een online les te gaan aanbieden. Een home work-out via bijvoorbeeld Skype die voor Fitfactorijers toegankelijk is en die met een paar simpele materialen gevolgd kan worden.

Deze maatregelen doen zeer. Als sportliefhebber, gepassioneerd ondernemer, werkgever en kostwinner van mijn gezin. Fitfactorij is een jong bedrijf in groei, waar we grote plannen mee hebben. Maar het maatschappelijk belang staat in deze kwestie voorop. We hopen hier samen zo goed mogelijk uit te komen. Ik hoop op jullie begrip in deze onzekere tijd.

Namens team Fitfactorij, Raymon Harzevoort

Wij zullen onze maatregelen per dag beoordelen of ze bijgesteld moeten worden.
Laatste update: zondag 15 maart